Bogudgivelse

 
Kunstbogen "Blomster til glæde" udgivet på forlaget Art Page i anledning af udstilling 2008 hos Galleri Knud Grothe.
Bogen giver en malende beskrivelse af blomstermalerier gennem tiderne, og viser en bred vifte af skønne blomstermotiver.
Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på de fleste større biblioteker. 
 
Om Hanne Henrichsen står:

Tiden står stille

Maleren Hanne Henrichsen er ud af en kunstnerisk familie. Hendes morfar og morbror tegnede og malede hele deres liv. Hendes morfars talent for kunst udmøntede sig også i hans arbejde som guldsmed og gravør i en forretning i Vingårdsgade i  Aalborg. Her designede han bl. a. smykker til kongehuset og Georg Jensen. Men ud over at arbejde med smykkerne malede han også, især naturalistiske malerier.         

Hanne Henrichsens egen interesse for at male fik en opblussen  efter et kursus i almuemaling. Hun blev så betaget af det, at hun malede på alt, hvad hun kunne få fat i: Træplader, gamle varmedunke, bakker og grydeskeer. Men hun fik ret hurtigt lyst til at male på lærred. Først malede hun nonfigurativt og abstrakt, senere mere figurativt. Hun lærte at tegne tredimensionelt hos Leo Bannerfelt, og fik senere undervisning hos den hollandske maler Laurentius Dam og på kunsthøjskolen Thorstedlund. Senere igen var hun elev hos en anden hollandsk maler, Marcus Stolk. Og igen senere hos den figurative maler Mads Rye. Hos hver af sine lærere hentede hun ny viden og ny inspiration.                           
 
Der kom mere og mere styr på maleriet. efterhånden, som hun lærte at mestre forskellige teknikker. Hos maleren Birthe Jarlbæk fik Hanne Henrichsen for alvor øjnene op for blomstermaleriet, og det medførte senere, at hun tog initiativ til at oprette en særlig kunstgruppe i Frederikssund, kaldet Giza. Her mødes man månedligt og maler sammen samt udveksler ideer og får inspiration.
 
Når Hanne Henrichsen maler, giver hun sig eethundredeprocent til maleriet. Det giver hende en så stor glæde, at tiden næsten står stille
 
Hanne Henrichsen  | Tlf.: 47178886 | h.henrichsen@post.cybercity.dk